I det här numret av Insikter, ”Mat eller Motor - hur långt kommer vi med vår åkermark?”, analyseras hur mycket mark som behövs för livsmedelsproduktion när vi är 10 miljarder människor samt hur mycket relativt lättillgänglig åkermark det finns i världen. Utifrån potentialen av biomassa från åkermark fås det positiva resultatet att åkermarken kan tillgodose det globala behovet av både mat och motor. För Sverige innebär det att en tredjedel av den svenska konsumtionen av drivmedel kan komma från åkermarken.
Rapporten analyserar hur mycket mark som behövs för livsmedelsproduktion när vi är 10 miljarder människor samt hur mycket relativt lättillgänglig åkermark det finns i världen.
VD & Seniorkonsult
e-post: peter.normark@macklean.se
Telefon: 072 141 80 54
LinkedIn
Insikter #2 - Är maten värd sitt pris?I numret diskuteras vilka mervärden som är viktiga för konsumenten och hur livsmedelskedjans aktörer kan agera för att uppnå hållbar lönsamhet. |
Det femte numret av Insikter visar att glappet i kedjan från konsumentens önskan till bondens verklighet innebär orealiserade affärsmöjligheter i alla led.
Rapporten fokuserar på den framtida utvecklingen av egna märkesvaror och vilka hot och affärsmöjligheter det innebär för livsmedelsleverantörer.