Laddar Laddar innehåll ...

Har du klickat hem julmaten än?

Så här i julruschen är det nog många av oss som har upplevt det bekväma i att köpa julklapparna på nätet. Men hur vanligt är det att vi gör detsamma med julskinkan och sillen?

Matkasse med ingredienser till julbakEn snabbt växande andel enligt rapporten Digital Mathandel, skriven av Svensk Digital Handel. Under 2014 låg tillväxten på så mycket som 41% och e-handeln av livsmedel landade på 3 miljarder kronor. Det motsvarar dock bara drygt 1% av livsmedelshandelns totala omsättning, och den svenska livsmedelshandeln ligger långt efter både andra branscher och länder. I svensk detaljhandel överlag står e-handeln för 6,4% av den totala omsättningen och i Storbritannien, ett av de mer utvecklade länderna på området, sker 5% av livsmedelsförsäljningen på nätet.

Den starka tillväxten av livsmedelsförsäljning på nätet spås hålla i sig, pådrivet av ett ökat konsumentintresse, nya tekniska lösningar och ett växande antal aktörer på marknaden. Vi på Macklean ser fram emot att följa utvecklingen inom området och ett 2016 fyllt av nytänkande branschsamarbeten, digitala lösningar och affärsmodeller. Nu tar vi emellertid julledigt och vill passa på att önska dig en God Jul och ett Gott Nytt År! 

XS SM MD LG