Ny medarbetare: Karin Hansson

Karin började på Macklean i mitten på januari 2019 då hon flyttade tillbaka till Stockholm efter några år i Skåne. De senaste åren har Karin arbetat som fristående konsult med fokus på export och internationell affärsutveckling inom livsmedelsbranschen men även andra sektorer. Dessförinnan arbetade Karin på Exportrådet som ansvarig för deras livsmedelssatsning Food from Sweden och även som Regional Exportrådgivare.

Karin brinner för affärsutveckling, marknadsföring, försäljning och kommunikation kopplat till internationella affärer och export. Från strategi till operativt genomförande, med att skapa resultat och öka lönsamheten samt att identifiera nya möjligheter inom olika verksamheter. Livsmedelsbranschen och de gröna näringarna känns extra intressanta att arbeta med då de berör många människor och är något de flesta kan relatera till.

Tidigare har Karin arbetat inom några andra branscher som IT/telekom, hotell- och resebranschen både i Sverige men även internationellt. Karin har haft roller som chef, projektledare, affärs- och managementkonsult och har arbetat inom bolag som Ericsson, Cap Gemini och Telia.

Varför Macklean?

När jag upptäckte Macklean och vad de arbetade med kändes det helt rätt och nu är jag ännu mer övertygad. Uppdragen, teamet och fokus på livsmedelsbranschen känns jättespännande – och jag ser att min internationella erfarenhet kring livsmedelsexport är ett mycket bra komplement till den inriktningen. 

Varför konsult?

Jag har valt att arbeta som konsult då det är en omväxlande och utmanande roll där man ställas inför olika frågeställningar och uppgifter med olika kunder. Konsultyrket har också gjort att jag fått möjlighet att arbeta på olika marknader runt om i världen.

Vad gör jag på fritiden?

Mitt största fritidsintresse är ridning och hästsport och framförallt tycker jag det är roligt med hoppning men även dressyr. Är en aktiv person som gillar att röra på mig med olika former av träning. Även gå skogspromenader med hunden. Resor, god mat och dryck är inte heller fel!

Karin Hansson


Karin Hansson

Seniorkonsult
e-post: karin.hansson@macklean.se 
Telefon: 070-526 27 90
LinkedIn