Karla Sahlin är ny seniorkonsult på Macklean

Karla kommer närmast från en roll som ledarskapskonsult och executive coach där hon arbetat med affärsutveckling för kunder i både näringslivet, offentlig verksamhet och ideella organisationer. Hennes arbete har syftat till att stötta organisationer i att utveckla sin verksamhet på ett hållbart sätt. Det har hon gjort genom att tillsammans med ledningsgrupper och ledare tydliggöra sina visioner, mål och strategier och få dem att bli levande genom hela organisationen.

Karla har tidigare arbetat i en rad olika linjeroller inom livsmedelsbranschen. Rollerna har exempelvis varit marknadsdirektör, utvecklings- och kvalitetschef. Hon har även arbetat som managementkonsult och har erfarenhet att arbeta internationellt, i och med globala företag samt att etablera entreprenörer i Asien. Hon är i grunden civilingenjör och marknadsekonom.

Karla har genom sin breda erfarenhet en god förståelse för både dynamiken och komplexiteten i företagens affärsmiljö och har en förmåga att snabbt sätta sig in i kundens specifika utmaningar. Genom hennes strategiska tänk och operativa förståelse kan hon stödja kunden i att se på sin verklighet i perspektiv av framtiden och därmed identifiera den utveckling och förnyelse som behövs för framgång i en snabbrörlig, föränderlig och komplex omvärld. Detta gör hon genom att arbeta med ledningsgrupper, samt att bistå med rådgivning och coaching till ledare - från styrelse och ledningsgrupper till enskilda chefer på olika nivåer i organisationen.

Varför Macklean?

Jag har ägnat merparten av mitt yrkesliv med att arbeta med framtidsfrågor inom livsmedelsbranschen. Att få arbeta inom en bransch som till storleken är en av de största och med något som jag själv som individ dagligen har en relation till är motiverande. Att få arbeta tillsammans med kloka och härliga kollegor som står för professionalism, kvalitet och kunskap ser jag som en förmån. Jag ser fram emot att arbeta på Macklean tillsammans med spännande kunder och med uppdrag i viktiga frågeställningar inför framtiden.

Varför konsult?

Att få vara del av och kunna bidra till verksamheter och individers utveckling är min passion. Jag har genom mitt yrkesliv växlat mellan linjeroller och som konsult. Min drivkraft är att vara i sammanhang där jag både kan bruka min kompetens och erfarenhet och samtidigt få utmanas mot nya situationer och frågeställningar. Som konsult på Macklean känner jag att jag funnit ett spännande steg i min yrkeskarriär.

Vad gör du på fritiden?

Så fort jag har möjlighet är jag i fritidshuset där hunden kan springa fritt och jag kan få arbeta med händerna oavsett om det gäller att måla, inreda eller rota i rabatterna.  Jag älskar att vara i kontakt med naturen och i veckodagarna gör jag det genom min ridning och att uppleva det vackra Hammarby Sjöstad tillsammans med min familj.  Och så klart – att bara sitta i soffan eller i solen på altanen, med en god bok och ett gott glas vin – det är också ett härligt sätt att njuta och komma nära livet!

Karla Sahlin

Karla Sahlin

Seniorkonsult
e-post: karla.sahlin@macklean.se  
Telefon: 070-520 71 72
LinkedIn