Möt Mackleans nya seniorkonsult – Eva Eriksson!

Eva Eriksson började hos oss på Macklean den 14 november och kommer senast från rollen som VD för Foodservice-företaget Tage Lindblom. Med stor erfarenhet från positioner inom marknadsföring och försäljning i livsmedelsindustrin kommer Eva bli en nyckelresurs för att ytterligare vässa Mackleans kunderbjudande.

Evas specialitet är att hjälpa företag utveckla sin affär för att ännu bättre möta framtidens konkurrens. Hon arbetar tillsammans med kunden för att identifiera och utveckla de delar där företaget vill bli bättre. Förbättringsarbetet kan ta olika former, så som strategiutveckling, målsättning, innovationsplanering eller utveckling av struktur, processer och uppföljningsrutiner. Uppdragen kan genomföras i olika format, exempelvis workshops, strategisk rådgivning, projektledning, arbete i styrelse eller advisory board eller som interim manager. 

Eva har under många år arbetat med affärsutveckling, verksamhetsutveckling och projektledning. Innan hon började på Macklean arbetade hon som både linjechef och interim manager inom marknadsföring och försäljning på bolag som Semper, Lantmännen Cerealia och Unilever. Eva har även varit VD för Food Service-företaget Tage Lindblom AB och undervisat i marknadsföring på IHM. Eva är civilekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Tre snabba frågor till Eva:

  • Vad drivs du av i konsultyrket? Jag är besjälad av utveckling av affärer. Det finns alltid något som behöver vässas ytterligare och nya affärsmöjligheter att ta vara på.
  • Varför Macklean? Jag lockades av att få arbeta med olika kunders strategiska utmaningar och Mackleans inriktning mot mat och dryck kändes väldigt rätt utifrån min bakgrund.
  • Vi jobbar ju med livsmedel - har du något enkelt matlagningsknep som du kan dela med dig av? Jag experimenterar mycket just nu med att utöka det vegetariska i vardagsmaten hemma. En ny favorit är halloumi/morotsbiffar med hummus till. Lättlagat och supergott!

Eva Eriksson

 

Eva Eriksson

Seniorkonsult
e-post: eva.eriksson@macklean.se  
Telefon: 070 744 06 66 
LinkedIn