Laddar Laddar innehåll ...

Vad vill du hitta i ditt påskägg i år?

Segmentet för mer hälsosamma snacks och godis växer snabbt och utmanar de traditionella godsakerna. Kommer det att märkas av även under vår främsta lösgodishögtid – påsken?

Nu i veckan ska vi inte bara hinna äta 70 miljoner ägg i Sverige, vi ska också få i oss nästan 10% av vår årliga godiskonsumtion. Den genomsnittliga svensken äter omkring 17 kilo godis under ett år, varav hela 1.6 kilo avverkas under påskveckan.

Även om det klassiska lösgodiset fortfarande säljer i massor, framförallt en vecka som denna, så ser vi även mycket hända på fronten för det mer hälsosamma godiset. Exempelvis får ingredienser som gelatin, raffinerat socker och färgämnen stå till sidan för mer naturliga insatsämnen och ingredienser. Även om det främst är mindre aktörer som driver på trenden så gör även de etablerade producenterna framsteg i sin produktutveckling.

Chokladägg

Några exempel på utvecklingen mot "nyttigare” godsaker:
Glass med gott samvete: Naturliga ingredienser, inget tillsatt socker eller högt proteininnehåll är exempel på nischer. Spana exempelvis in Add Ice Cream, Lily & Hanna’s och Go Coconuts!
Frukt är också godis: Ingredienser som dadlar, superbär och nötter tar alltmer plats i godishyllorna. Här är aktörer som Renée Voltaire och Risenta framstående.
Ekologiskt: Med Ekorrens Ekologiska i spetsen har ekologiskt blivit en allt vanligare syn i godishyllorna.
Lättare chips: Estrella har nyligen lanserat ett par nya produkter, dels potatischips med 30% mindre fett och dels en variant gjorda på linser.

Oavsett vad du väljer att lägga i ditt påskägg nu i veckan hoppas vi på Macklean att du får en vilsam helg med mycket godsaker.

Glad påsk! 

 

Har du frågor om Mackleans tjänster? Välkommen att kontakta oss!

Eva Eriksson

 

 

Eva Eriksson

Seniorkonsult
e-post: eva.eriksson@macklean.se  
Telefon: 070 744 06 66 
LinkedIn

XS SM MD LG