Laddar Laddar innehåll ...

Peter Normark är ny VD på Macklean

Den 1 februari tillträdde Peter Normark som tf VD och seniorkonsult på Macklean. Peter kommer att bidra med branschledande kompetens inom frågor som berör företagsstyrning, strategiutveckling och förändringsledning.

Peter kommer närmast från rollen som senior partner på konsultbyrån Implement där han bland annat har arbetat med stora strategiprojekt och transformationer. Under åren har Peter drivit strategiprocesser och stöttat vid strategiska vägval för ett stort antal företag. Han har lett hundratals strategiska workshops med företagsledningar och styrelser samt fungerat som strategisk rådgivare åt såväl företagsledare som styrelseordförande.

En stor del av kunderna har varit verksamma inom det gröna näringslivet och livsmedelsbranschen, så som kvarn- och spannmålsindustrin, skogsägarföreningar, mejeriföretag, dryckesföretag, konfektyrföretag och LRF. Peter har expertis inom medlemsägt företagande, där han bland annat medverkat vid lagstiftning och program för att utveckla företagsformen. Han har dessutom medverkat vid utvärderingar av olika företagssatsningar.

Peter är även doktor vid Handelshögskolan i Stockholm, där han forskade om bl.a. medlemsägda företag, strategi samt förvärv och strategiska allianser. Han var också programchef inom skolans executive education och lärare i strategi och organisation.

Vad ser du mest fram emot med att jobba på Macklean?

- Jag ser verkligen fram emot att få fokusera på det gröna näringslivet och livsmedelsbranschen, som alltid har legat mig varmt om hjärtat. Det är en spännande tid med all den företagsomvandling som pågår och en livsmedelsstrategi som ligger i startgroparna.

Vad gör du helst på fritiden?

- Jag är riktigt intresserad av historia och konst och vi har ett litet gäng som med jämna mellanrum gör vandringar där vi utforskar historiska händelser. Jag håller också igång med olika sporter – badminton, en runda runt Brunnsviken en gång i veckan och skidor nu under vintern.

Peter Normark

 

 

Peter Normark

Tf VD & Seniorkonsult
e-post: peter.normark@macklean.se 
Telefon: 072-141 80 54
Linkedin 

XS SM MD LG