Laddar Laddar innehåll ...

Per Möller – Mackleans senaste förstärkning!

Per Möller, seniorkonsult, är Mackleans senaste förstärkning. Han har en gedigen bakgrund som både konsult och linjechef, bland annat från Centigo, A. T. Kearney, McKinsey och egen verksamhet. Med flera positioner inom dagligvaruhandeln och en rad digitaliseringsprojekt från olika sektorer har Per verktygen för att hjälpa våra kunder ta klivet in i framtiden. Välkommen Per!

Per är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har mångårig erfarenhet från konsult- och linjechefsroller inom detaljhandel och livsmedelsindustri. Han har också arbetat med retail banking samt media, där han fått värdefulla erfarenheter vad gäller snabb digital disruptiv förändring. Som person har han ett stort intresse för mat och hälsa samt ekologisk och hållbar konsumtion.

Per har konkret erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete i flera led i värdekedjan för livsmedel. På senare tid i ett antal digitaliseringsprojekt för att bland annat möta den alltmer vetgirige kundens efterfrågan på spårbarhet, ursprung och närhet.

Tillsammans med uppdragsgivaren driver Per arbetet med att formulera strategi, men också stöd i genomförandet av verksamheten inklusive utformning av kunderbjudande. I vissa fall ingår en interimsroll som stöd i genomförandet. 

Tre snabba frågor till Per:

Du har mångårig erfarenhet som konsult – vad är det som lockar i konsultyrket?

Jag har världens bästa yrke! Som konsult får jag variation i de frågor jag arbetar med. Det stillar min konstanta nyfikenhet och ger mig möjlighet att konkretisera, genomföra och implementera uppdragen snabbare. Som konsult inom livsmedelsindustrin får jag jobba med frågor som berör alla i samhället.

Enligt dina erfarenheter – vilka är de största utmaningarna som livsmedelsbranschen står inför?

För livsmedelsbranschen är de största utmaningarna att förstå allt fler olika kundönskemål och kunna betjäna dem, men samtidigt göra det ekonomiskt både för branschens aktörer och för jordens resurser. Hävstången i allt detta är digitaliseringens möjligheter, och krav.

Det ryktas om att du startar dagen med en riktig superfrukost – kan du berätta mer?

Jag rekommenderar starkt att börja dagen med en tallrik havregrynsgröt med smoothie gjord på frysta blåbär, granatäpplen, avokado, selleri och ingefära ovanpå. Den serveras med lättmjölk och ett hårdkokt ägg. Det ger mig hjärnkraft och energi som räcker för en intensiv arbetsdag!

Per Möller

Per Möller

Seniorkonsult
e-post: per.moller@macklean.se  
Telefon: 070-621 49 82
LinkedIn

XS SM MD LG