Macklean
Tjänster Aktuellt Insikter Avsikter Kunder Karriär Team Om oss English
TjänsterAktuellt Insikter AvsikterKunderKarriärTeamOm ossEnglish
Macklean
 

Aktuellt

Här hittar du alla Mackleans nyheter, gamla som nya. Vill du hålla dig uppdaterad och löpande få insikter i aktuella frågor för livsmedelsbranschen? Prenumerera på vårt nyhetsbrev Kortfattat.

 
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
 
Stor potential på foodservice-marknaden
Stor potential på foodservice-marknaden

Många livsmedelsföretag realiserar inte de tillväxtmöjligheter som finns på foodservice-marknaden.

Läs mer
Eva Eriksson30 april 2019
Agtech – dags för svenska dataplattformar
Agtech – dags för svenska dataplattformar

Agtechsektorn utvecklas i allt snabbare takt. Svenska aktörer behöver nu formera bransch-samarbeten för att inte hamna i baksätet.

Läs mer
Eva Eriksson1 februari 2019
Tre hinder som begränsar innovationsarbete
Tre hinder som begränsar innovationsarbete

Läs mer om de tre utmaningarna som begränsar innovationskraften i livsmedelsbranschen och hur företag kan övervinna dem.

Läs mer
Eva Eriksson16 januari 2019
Hållbarhet – en del av kooperationens kärna
Hållbarhet – en del av kooperationens kärna

I ny rapport konstaterar vi att den kooperativa företagsformen ger goda förutsättningar för att bedriva ett ambitiöst hållbarhetsarbete.

Läs mer
Eva Eriksson19 september 2018
Idag lanseras Insikter #10 – Innovation
Idag lanseras Insikter #10 – Innovation

Rapporten beskriver de knutar som begränsar livsmedelsbranschens innovationsförmåga, och utvecklingssteg företagen kan ta för att lyfta den.

Läs mer
Eva Eriksson15 maj 2018noreadme, noreadmore
Digitalisering leder till en kortare livsmedelskedja
Digitalisering leder till en kortare livsmedelskedja

Mer direkta vägar mellan producent och konsument leder till ett behov av ompositionering bland branschen aktörer.

Läs mer
Eva Eriksson26 februari 2018
Foodtechrevolutionen
Foodtechrevolutionen

Macklean har pratat med foodtechprofilen Johan Jörgensen om den pågående revolutionen i livsmedelsbranschen.

Läs mer
Eva Eriksson25 oktober 2017
Fyra steg för att ta din innovation till en ny nivå
Fyra steg för att ta din innovation till en ny nivå

För att stärka sitt innovationsarbete kan företag använda sig av den fyrstegsmodell som Macklean tagit fram.

Läs mer
Eva Eriksson20 juni 2017
Idag släpps Insikter #9: IoT – Nu formas framtidens lantbruk
Idag släpps Insikter #9: IoT – Nu formas framtidens lantbruk

Rapporten ger en nulägesbild av agtech-utvecklingen i svensk lantbruk och pekar på vad branschen behöver göra för att få utväxling på möjligheterna.

Läs mer
Eva Eriksson2 mars 2017noreadme, noreadmore
Styrelseutvärderingar – ett viktigt verktyg i ägarstyrning
Styrelseutvärderingar – ett viktigt verktyg i ägarstyrning

I takt med att ägarstyrning kommer högre upp på många företags agenda blir styrelseutvärderingar ett allt viktigare verktyg.

Läs mer
Eva Eriksson1 mars 2017
De tre S:en för att skapa tillväxt inom foodservice
De tre S:en för att skapa tillväxt inom foodservice

För att tillvarata möjligheterna på den växande foodservice-marknaden krävs ett aktivt arbete med sortiment, segmentering och säljbearbetning.

Läs mer
Eva Eriksson3 januari 2017
Sourcing av svenskt – nu på den strategiska agendan
Sourcing av svenskt – nu på den strategiska agendan

Ursprungsmärkningen Från Sverige har under sitt första verksamhetsår lyft frågan om svenskt ursprung på livsmedel.

Läs mer
Eva Eriksson26 december 2016
Internet förändrar vårt köpbeteende
Internet förändrar vårt köpbeteende

Alltfler aktörer ser affärsmöjligheterna med svenskarnas ökande vilja att handla livsmedel över internet.

Läs mer
Eva Eriksson12 december 2016
Affärstänk – en nyckel till minskat matsvinn
Affärstänk – en nyckel till minskat matsvinn

Matsmarts VD Karl Andersson efterlyser ett större affärstänk från branschen i matsvinnsfrågan - läs intervjun.

Läs mer
Eva Eriksson25 oktober 2016
Nu släpps Macklean Insikter #8: Proteinskiftet!
Nu släpps Macklean Insikter #8: Proteinskiftet!

Rapporten belyser skiftet i konsumtionen av proteiner och hur livsmedelsindustrin kan tillvarata de nya affärsmöjligheterna.

Läs mer
Eva Eriksson1 september 2016noreadme, noreadmore
Livsmedelsstrategin bryts ner på regional nivå
Livsmedelsstrategin bryts ner på regional nivå

En regional livsmedelsstrategi skapar möjligheter för tillväxt och ökad konkurrenskraft i Region Gotland - intervju med Gotlands Slagteri.

Läs mer
Eva Eriksson21 februari 2016
Vegovågen – en outforskad möjlighet för livsmedelsföretag
Vegovågen – en outforskad möjlighet för livsmedelsföretag

Vegovågen tycks vara här för att stanna och för livsmedelsföretag skapar det nya affärsmöjligheter på en relativt outforskad marknad.

Läs mer
Eva Eriksson17 februari 2016
Nu släpps Insikter #7: Framtiden är grön
Nu släpps Insikter #7: Framtiden är grön

I Mackleans senaste rapport blickar vi framåt och beskriver hur jord- och skogsbruket kommer att utvecklas till 2030.

Läs mer
Eva Eriksson15 februari 2016noreadme, noreadmore
Så kan B-brands möta EMV-trenden
Så kan B-brands möta EMV-trenden

Under de senaste åren har försäljningen av handelns egna märkesvaror (EMV) ökat markant och EMV förväntas fortsätta växa.

Läs mer
Eva Eriksson9 december 2015
EMV – vad krävs för att lyckas som leverantör?
EMV – vad krävs för att lyckas som leverantör?

Allt fler livsmedelsleverantörer tar steget över till EMV-tillverkning, men vad krävs egentligen för att lyckas som EMV-leverantör?

Läs mer
Eva Eriksson14 oktober 2015
Senare Tidigare
 

Kontakta oss

✉ eva.eriksson@macklean.se

Macklean, Franzéngatan 1b, 112 51 Stockholm

+46-8-650 06 66

 
Macklean Strategiutveckling AB
1b Franzéngatan,
Stockholm, Stockholms län, 112 51,
Sweden
010-18 44 600 info@macklean.se
Öppettider
Mån 08:00-17:00
Tis 08:00-17:00
Ons 08:00-17:00
Tor 08:00-17:00
Fre 08:00-17:00