Kan du berätta mer om Macklean, Anton Pedersen?

Anton är nyexaminerad från civilingenjörsprogrammet i Industriell ekonomi vid Linköpings Universitet och började på Macklean i augusti 2018. Anton har ett brinnande intresse för både teknik och affär – gärna i kombination. Under sin tid på Macklean har han fått möjlighet att jobba i det gränssnittet och andra aktuella frågeställningar.

Varför Macklean?

Först och främst visste jag att jag ville bli managementkonsult och arbeta i en liten organisation, där besluten är rappare och inflytandet är stort från första dagen. När jag av en slump träffade Macklean under en rekryteringsmässa förra hösten fick jag och positiv känsla kring de människor som jobbar på företaget. I kombination med spännande och viktiga uppdrag kändes Macklean som en klockren arbetsgivare. Dessutom tycker jag att nischen mot livsmedelsindustrin är otroligt spännande, i synnerhet eftersom att branschen har en stark utveckling att vänta, med ökad e-handel, digitalisering och startups som har en stor påverkan på branschen.

Vad har du arbetat med hittills på Macklean?

Hittills har jag bland annat fått arbeta med ett av mina absolut största intresseområden – digitalisering och teknik. I ett av projekten har vi undersökt hur aktörer i de första leden av värdekedjan kan växla upp sina digitaliseringssatsningar. Att få vara med att samla ledande aktörer, ta inspiration från andra ledande branscher och tillämpa kunskap från universitetet har varit riktigt kul. Särskilt roligt var att åka till Tyskland och besöka samt studera aktörer som ligger i absoluta framkant. Att efter att bara ett par månader på Macklean få vara med och driva projekt som kommer ha stor påverkan på livsmedelsbranschen känns fantastiskt.

Har du några tips till studenter som ska söka jobb?

Fundera innan du börjar söka jobb på vad du tycker är viktigt hos en arbetsgivare. Det är bra att ha som utgångspunkt när du utvärderar arbetsgivaren under rekryteringsprocessen. Sen tycker jag att du ska lyssna mycket på vad din magkänsla säger!

Har du fler frågor om arbetet som konsult på Macklean?
Tveka då inte att kontakta Anton eller någon av hans kollegor!

Anton Pedersen

Konsult
e-post: anton.pedersen@macklean.se  
Telefon: 070-795 55 04
LinkedIn