Hur är det att arbeta på Macklean, Filip Lundin?

Filip började på Macklean hösten 2016, direkt efter sin masterexamen i General Management från Handelshögskolan i Stockholm. Han trivs med livet som konsult eftersom det innebär att han får arbeta med många olika frågeställningar och kunder och därför utvecklar sin kompetens snabbt.

– Jag kände under studietiden att en roll som managementkonsult var helt rätt för mig, men de stora internationella konsultfirmorna lockade mig inte. Jag ville jobba för en mindre firma där jag redan från start fick möjlighet att driva egna initiativ inom till exempel sälj. På Macklean har jag från dag ett känt mig som en viktig del av teamet och fått ta stort ansvar i de projekt jag deltagit i. På kontoret har vi en skön stämning och en hjälpsam atmosfär, så jag känner att jag hamnat helt rätt!

En viktig orsak till att Filip valde att börja på Macklean är vårt fokus på livsmedelsbranschen.

– Det som skiljer Macklean från många andra konsultfirmor är att vi har en tydlig branschinriktning. Det känns meningsfullt att arbeta med en bransch som har en så stor påverkan på samhället och som producerar varor som människor kommer i kontakt med varje dag. För mig som har flera lantbrukare i släkten är det också stimulerande att arbeta med hela värdekedjan, från jord till bord. Extra kul är det då jag själv lägger mycket tid på matlagning, gärna med fina svenska råvaror som älg och kantareller från familjens marker i Höga Kusten.

Under sin tid på Macklean har Filip varit drivande i arbetet med att ta fram Insikter #9 om Internet of Things i lantbruket och även Insikter #10 om Innovation.

– Vår rapportserie Insikter har ett gott rykte i branschen och läses av många beslutsfattare. I nummer 9 fokuserar vi på hur Internet of Things och den digitala transformationen skapar nya förutsättningar för företag och organisationer inom lantbruk och livsmedelsproduktion. Det har varit otroligt stimulerande att verkligen fördjupa mig i en så viktig fråga, som kommer att ha en stor påverkan på framtidens livsmedelskedja. Efter ca 1,5 år har jag bland annat hunnit med över 60 föreläsningar och workshops på temat, både i Sverige och Europa. Vi arbetar även i flera projekt med stora aktörer som satsar på att ta nya positioner i det nya digitala landskapet.

Filip är övertygad om att struktur och ordning är nyckeln till framgång både privat och i arbetslivet, och hans bästa tips är att testa metodiken GTD (getting things done) som han nyttjar flitigt både på kontoret och hemma. Ett område där Filips strikta rutiner gett resultat är hans träning.

– Jag gör i vinter mitt fjärde Vasalopp. Eftersom vintern oftast är dålig här i Stockholm är det tur att vi har så bra träningsmöjligheter på Macklean; jag spenderade många svettiga timmar i stakmaskinen som finns på kontorets gym. Inom både träning och jobb motiveras jag av att arbeta mot tydliga mål, och det har jag haft stor nytta av här på Macklean!

Har du fler frågor om arbetet som konsult på Macklean?
Tveka då inte att kontakta Filip eller någon av hans kollegor!

Filip Lundin

Konsult
e-post: filip.lundin@macklean.se  
Telefon: 072-14 15 664
LinkedIn