Hur är det att arbeta som konsult på Macklean, Kajsa Bårman?

Kajsa började på Macklean i augusti 2018, direkt efter sin masterexamen i Industriell ekonomi från Linköpings Universitet. Hon trivs med att arbeta på Macklean, eftersom hon dagligen får arbeta med meningsfulla frågeställningar för flera olika kunder. Dessutom innebär rollen som managementkonsult en snabb utvecklingskurva.

Varför valde du att söka Macklean?

Jag har ett starkt intresse för hållbarhet och ville arbeta med något som gör skillnad. Macklean har en tydlig branschinriktning mot livsmedel. Det innebär att jag dagligen får arbeta med frågeställningar som känns meningsfulla och som har en stor påverkan på samhället. Att branschen genomgår stora förändringar vad gäller digitalisering och hur slutkonsumenter värderar hållbarhet och hälsa gör det extra spännande!

Dessutom tilltalade det mig att Macklean är en mindre organisation. Varje medarbetare utgör en viktig del i teamet och redan från första dagen fick jag stort ansvar i de projekt jag började arbeta i. Samtidigt upplever jag att jag får det stöd jag behöver i form av kompetens och erfarenheter från mina mer seniora kollegor.

Vad har varit roligast hittills?

Just nu är jag involverade i ett projekt där Macklean har i uppdrag att formera ett innovationskluster i Västernorrland med inriktning cirkulära system och foodtech. Vår roll har varit att samla intressenter och utarbeta en plan för själva genomförandet. Det har varit otroligt spännande att få lära sig mer om hur utveckling ska drivas gemensamt mellan produktion, forskning och offentlig sektor inom ett så spännande ämne som foodtech. Ett konkret exempel på bara en av alla de spännande utvecklingar som sker inom livsmedelsindustrin!

Har du några tips till studenter som ska söka jobb?

Kom ihåg att det är lika mycket du som ska välja företaget, som att företaget ska välja dig. Fundera över vad du tycker är viktigt för att du ska trivas och utvecklas. För mig var främst tre saker viktiga när jag sökte jobb; en skön kultur och meningsfulla samt utvecklande arbetsuppgifter. Ställ konkreta frågor kopplat till detta!

Har du fler frågor om arbetet som konsult på Macklean?
Tveka då inte att kontakta Kajsa eller någon av hennes kollegor!

Kajsa Bårman

Konsult
e-post: kajsa.barman@macklean.se  
Telefon: 072-084 00 01
LinkedIn