Managementkonsult inom livsmedelsbranschen

Macklean växer och söker nu förstärkning! Vi vill stärka upp vårt team med 1-2 vassa och drivna konsulter, som vill vara med och utveckla företagen inom den svenska livsmedelsbranschen.

Vilka är vi?
Macklean är livsmedelsbranschens managementkonsulter och vi arbetar för att stärka den svenska livsmedelsproduktionens konkurrenskraft. Våra tjänster sträcker sig från omvärlds- och marknadsanalyser till strategiutveckling, företagsstyrning och projektledning. Bland våra kunder återfinns såväl livsmedelsföretag och dagligvaruhandel som intresseorganisationer inom livsmedelssfären.

Våra konsulter har en bred bakgrund men det som förenar oss är intresset för mat & dryck och viljan att arbeta med strategiska frågor för den svenska livsmedelsbranschen. På en nischad konsultfirma som Macklean får alla medarbetare ett stort ansvar redan från början, och du ges stora möjligheter att utveckla både dig själv och firman.

Vad innebär rollen som konsult?
Som konsult på Macklean kan du, samtidigt som du arbetar i en viktig och spännande bransch, vara med och påverka och bygga upp en konsultfirma. Du förväntas ta en aktiv roll i uppdrag och kommer från dag ett att vara en viktig del av teamet. Dina uppgifter innefattar:

 • Att driva strategi- och förändringsprojekt tillsammans med dina kollegor
 • Att arbeta i omvärlds- och analysuppdrag, enskilt och i team
 • Att delta vid införsäljning av uppdrag
 • Att förbereda och genomföra externa seminarier och workshops
 • Att bidra till bolagets interna utveckling

Rollen är baserad på vårt kontor vid Stadshagen i Stockholm. Anställningen startar i augusti 2020, men viss flexibilitet finns också för tidigare start.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är nyutexaminerad eller som har arbetat som managementkonsult eller annan liknande roll i några år. Det viktiga är att du nu vill börja på en firma där du får arbeta med intressanta frågor, samtidigt som du har stora möjligheter att ta ansvar, växa i rollen och sätta din egen prägel. Din erfarenhet och profil stämmer in på följande:

 • Civilingenjör, civilekonom eller motsvarande med bevisat goda studieresultat
 • 0-3 års erfarenhet som managementkonsult, business controller eller annan analytisk roll
 • Proaktiv, strukturerad och analytisk
 • Stark kommunikationsförmåga i tal och skrift
 • Relationsbyggande och säljande, med stark social kompetens
 • Erfarenhet från livsmedelsbranschen är meriterande

Hur går ansökan till?
Sista datum för ansökan är den 1 december, men du är välkommen in med din ansökan redan idag eftersom vi utvärderar ansökningarna löpande. Ansökan, i form av CV, personligt brev (på svenska) och betyg, mailas till rekrytering@macklean.se. Har ni några frågor om Macklean eller rollen är ni givetvis välkomna att kontakta Kajsa Bårman.

Intervjuprocessen sker i två steg hos oss i Stockholm. Den första rundan sker den 9 eller 10 december, den andra sker den 17 december. Däremellan kommer kandidater som går vidare att genomgå onlinetester och genomföra ett case på distans. Ambitionen är att anställning sker innan julen 2019.

Vi ser fram emot din ansökan!

Filip Lundin

 

Filip Lundin

Konsult
e-post: filip.lundin@macklean.se  
Telefon: 072-14 15 664
LinkedIn