Laddar Laddar innehåll ...

Jonas Carlberg

Jonas Carlberg

Jonas Carlberg

Seniorkonsult

e-post: jonas.carlberg@macklean.se  
Telefon: 070-347 50 83
LinkedIn

Jonas är internationell ekonom med fransk inriktning från Lunds universitet. Han har lång erfarenhet från olika chefsroller på LRF, Svensk Mjölk och som kansliråd vid Jordbruksdepartementet. Jonas har också studerat och arbetat i Frankrike och varit styrelseledamot i EDA, European Dairy Association med säte i Bryssel. Från sina uppdrag från departement och mjölkbranschen har han en god kunskap om branschvillkor och arbetet vid politiska institutioner och myndigheter i Bryssel och i Sverige.

Politiskt påverkansarbete handlar om att skapa tillit och förutsättningar för förändring där branscher och företags behov möter politiska villkor och agendor. Jonas har konkreta arbetat i processer för att få tillstånd omfattande förändringar av villkor och spelregler från politik och myndigheter.

Jonas har ett starkt engagemang för en ökad hållbar livsmedelsproduktion. Globalt behöver vi producera lika mycket mat de kommande 40 åren som vi har gjort de senaste 8000 åren. En utveckling som innebär stora möjligheter men också ställer höga krav på hållbar produktion och konsumtion. En arena som omfattar företag, politik, och konsumenter.

XS SM MD LG