Insikter #8: PROTEINSKIFTET

 

I kölvattnet av de starka hälso- och hållbarhetstrenderna växer en ny strömning fram bland de svenska konsumenterna. Samtidigt som konsumtionen av rött kött stabiliseras ökar konsumtionen av alternativa proteiner, såväl från djurriket som från växtriket. Proteinskiftet, som vi har valt att kalla det, är en trend som kommer att få stora konsekvenser för den framtida livsmedelskonsumtionen och därmed för livsmedelsindustrin.

I detta nummer av Insikter analyseras proteinskiftets orsaker, hur det tar sig uttryck samt hur aktörer inom livsmedelsindustrin kan tillvarata möjligheterna som öppnas upp. För även om proteinskiftet för många i livsmedelsindustrin kan verka som en svårövervinnelig utmaning  kan det också öppna upp många dörrar – för tillväxt, ökad lönsamhet och varumärkesbreddning. I rapporten ger vi dig även ett framgångsrecept för hur du på bästa sätt kan tillvarata möjligheterna och undvika de potentiella fallgroparna kopplade till proteinskiftet.


Insikter 8.jpg

Ladda ned och läs hela rapporten

Rapporten belyser skiftet i konsumtionen av proteiner och fokuserar på hur livsmedelsindustrin kan tillvarata de nya affärsmöjligheterna som trenden skapar.

 
 

Vill du veta mer eller har frågor om rapporten?

Kanske är du intresserad av att få en skräddarsydd workshop för ditt företag? Tveka inte att kontakta Eva.

Eva Eriksson
seniorKonsult

e-post: eva.eriksson@macklean.se  
Telefon: 070-744 06 66
LinkedIn


 

FLER MACKLEAN INSIKTER

 
 

INSIKTER #12: Klimat

INSIKTER #11: Tillväxt

INSIKTER #10: Innovation

INSIKTER #9: IoT i lantbruket